Societat 18/11/2020

L'IMAS tindrà un pressupost de 222,5 milions d'euros el 2021, un 4,2% més que enguany

El president de la institució, Javier de Juan, ha dit que aquest augment servirà per reforçar els serveis actuals i per fer un canvi de model d'atenció en totes les àrees

Ara Balears
2 min
Seu de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, que depèn del Consell de Mallorca. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha aprovat aquest dimecres el pressupost de la institució per al 2021, que ascendeix a 222.621.492,65 euros, segons ha informat el Consell de Mallorca. Aquesta xifra suposa un increment del 4,2 % respecte del pressupost d'enguany. El conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, ha explicat que l'augment es destinarà, per una banda, a reforçar els serveis actuals i els que s'han hagut de crear d'urgència davant la crisi del covid-19 i, de l'altra, ha dit de Juan, es continuarà treballant en un canvi de model d'atenció en totes les àrees, enfocat en una atenció més personalitzada.

L'IMAS destinarà 4,8 milions d'euros al reforç de personal, material de prevenció i lloguer d'espais per al seu ús com a centres de drenatge i s'invertiran 4,5 milions d'euros en diferents programes. Així, el Servei d'Atenció Integral Domiciliària (SAID) tindrà un increment pressupostari de dos milions, que permetrà la incorporació en el programa de 10 municipis, on està previst que es pugui donar servei a 120 usuaris nous. Això, ha destacat el Consell, permetrà duplicar tant les places actuals com els municipis on es du a terme. En total, està prevista una inversió de 4,2 milions d'euros per atendre 250 persones.

La Xarxa d'Inclusió Social és un altre dels serveis que registrarà un augment en el pressupost, en aquest cas de prop d'un milió d'euros, que servirà per reforçar els programes d'accés a l'habitatge Housing First i Housing Led i a la creació de nous centres especialitzats.

Per altra banda, l'Àrea d'Infància i Família tindrà un increment d'1,5 milions d'euros per als diferents programes d'acolliment residencial, tant pel que fa a les famílies com als centres especialitzats, ha assenyalat la institució insular. Es posarà en marxa un centre especialitzat de menors amb addiccions i nous programes d'acolliment familiar terapèutic i per a menors estrangers no acompanyats.

El president de l'IMAS ha subratllat que per primera vegada en molt temps es podrà usar el romanent (entre 10 i 15 milions d'euros més) que a partir del segon trimestre de 2021 estarà a disposició de la institució per fer front a les possibles necessitats que puguin sorgir al llarg de l'any.

stats