Societat 26/06/2020

L'STEI afirma que l'IMAS retalla drets laborals rebaixant el nivell de català

El sindicat critica que ara per al personal auxiliar tècnic d'infermeria es demanarà el B1, en lloc del B2

Ara Balears
1 min
El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Javier de Juan, mirant la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, al ple extraordinari sobre la prostitució de menors tutelats

PalmaL'STEI afirma que l'Institut Mallorquí d'Afers Socials ha retallat en drets laborals i ha fet marxa enrere en normalització lingüística. Denuncien que el 20 de juny l'IMAS va aprovar una modificació de la relació de llocs de feina, en què ha rebaixat el nivell requerit de català per al personal auxiliar tècnic d'infermeria, del B2 al B1.

Aquesta modificació, que afecta més de tres-cents llocs de feina, segons l'STEI, suposa la impossibilitat de reclassificar professionalment aquest col·lectiu en un grup superior, alhora que s'ignora el reconeixement econòmic que això suposaria per a aquests professionals de l'IMAS.

L'STEI Intersindical denuncia en un comunicat aquests fets, que qualifiquen d'"una de les primeres grans retallades de drets que executa el govern progressista de Javier de Juan i Catalina Cladera", i també com "una reculada mai viscuda des dels darrers temps dels governs de dretes, el malbaratament dels recursos destinats en la legislatura anterior per dinamitzar lingüísticament l'IMAS, que deixa en paper banyat la feina feta". El sindicat també remarca que suposarà "desmotivar el personal que s'ha esforçat els darrers anys a assolir nivells de competència lingüística superiors i atropellar els drets lingüístics de les persones usuàries de les residències de gent gran".

stats