Societat 19/05/2021

L'IMAS preveu posar en marxa el primer centre d'addiccions per a menors a l'estiu

El servei disposarà de 12 places per a infants i adolescents, i també donarà suport a les famílies

Ara Balears
1 min
123.168 € per combatre les addiccions a Menorca

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), dependent del Consell de Mallorca, ha iniciat els tràmits per licitar el servei d'acolliment residencial per a menors d'edat addictes a drogues que es trobin en situació de desprotecció, segons ha informat la institució insular en un comunicat aquest dimecres. La intenció és que el nou servei pugui funcionar a l'estiu.

El nou centre disposarà de 12 places per a infants i adolescents, i també donarà suport a les seves famílies. Seran atesos per una trentena de professionals, entre psicòlegs, metges, educadors socials i auxiliars educatius, que rebran una formació específica i continuada.

L'objectiu de l'IMAS és prevenir i detectar l'ús i l'addicció a drogues, proporcionar atenció especialitzada perquè els joves es puguin desenganxar i que les famílies reforcin les seves capacitats en la tasca educativa i comptant amb suport emocional durant tot el procés.

Aquesta setmana s'ha obert el procés de licitació del nou servei i les entitats tenen fins a mitjans de juny per presentar-hi propostes, però la intenció és que el centre pugui funcionar a l'estiu. La licitació preveu les despeses necessàries, com ara alimentació, higiene personal, allotjament, vestimenta i calçats bàsics. També, però, atenció primària, sigui a través del sistema sanitari públic o privat, i activitats extraescolars.

La posada en marxa del servei respon a la necessitat de promoure l'especialització en l'atenció dels centres de l'IMAS, i que ja té un precedent, com és l'entrada en funcionament del centre per a menors víctimes d'explotació sexual el setembre de l'any passat. En els pròxims mesos la institució insular preveu obrir-ne un altre per a joves que tinguin una conducta problemàtica.

stats