Societat 04/06/2021

L'IMAS engega el Pla de l'atenció i els drets de la Infància i l'Adolescència

També han acordat crear un grup de treball sobre el tractament d'aquests col·lectius als mitjans de comunicació

ARA Balears
2 min
Nou logotip de l'OIAM.

PalmaL'Observatori de la Infància i l'Adolescència de Mallorca (OIAM) ha engegat aquest divendres el Pla de l'atenció i els drets de la Infància i l'Adolescència amb una mesura concreta: han posat en marxa un diagnòstic per tenir una visió dels col·lectius i identificar les necessitats reals que marcaran les línies d'actuació. El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha presidit la segona sessió plenària de l'OIAM, òrgan col·legiat, assessor i consultiu de l'IMAS creat el 2020, en què participen altres entitats públiques, privades i experts en l'àmbit.

Mitjans de comunicació

A més, durant la sessió l'OIAM ha constituït dos grups de treball. El primer està centrat en la infància i l'adolescència i els mitjans de comunicació, amb l'objectiu de fomentar un tractament mediàtic que respecti l'interès superior d'aquests col·lectius, especialment el dels més vulnerables. Estarà format per vocals de l'OIAM, per membres de l'Observatori de la Infància i l'Adolescència de Catalunya, que ja compta amb un grup similar, i per representants de corporacions que aglutinin professionals dels mitjans de comunicació.

"Els infants, adolescents i joves poden haver viscut situacions de vulnerabilitat i amb problemàtiques complexes i específiques que requereixen una gran implicació de les administracions públiques, dels ciutadans i també dels mitjans de comunicació. Tots som responsables de defensar els drets del col·lectiu des del rol que ens correspon", ha explicat la directora insular d'Infància i Família, Mari Ángeles Fernández.

Perspectiva de gènere i comunicació

Per altra banda, han creat un grup sobre perspectiva de gènere i participació infantil, que té com a objectiu fomentar aquests valors i cercar mecanismes per involucrar-los. "Partint del principi que els infants i adolescents són membres actius de la societat i subjectes de drets que s'han de garantir, és necessari promoure projectes i polítiques públiques que propiciïn la seva participació en la societat i reafirmin la seva imatge de persones amb drets, deures i oportunitats idèntiques a les de la població en general", ha destacat Javier de Juan.

Els mateixos infants dels centres d'acolliment residencial de l'illa han posat els lemes de l'OIAM, i els vocals n'han triat tres d'entre totes les propostes presentades: "Ajudant els nins i nines a aconseguir els seus drets", "Per mi, per tots els nins i nines" i "Som nins i nines amb sentiments". També per involucrar-los en aquest òrgan, han dissenyat el logotip que identificarà l'organisme.

stats