Societat 20/11/2019

L’IMAS celebra el Dia internacional del nin

L’àrea d’Infància i Família organitza una sèrie d’activitats per commemorar el 30è aniversari de la Convenció dels drets dels infants

Ara Balears
2 min
L’IMAS celebra el Dia Internacional del Nin

PalmaEl conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha presentat aquest dimecres els diferents actes que s’organitzen des de l’IMAS amb motiu del Dia internacional del nin, que se celebra cada 20 de novembre. De Juan ha donat a conèixer les activitats que s’organitzen des de la institució insular coincidint amb la visita a la taula informativa que el Servei d’infància i família de l’IMAS ha instal·lat al carrer de Sant Miquel.

Enguany la celebració coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció dels drets del nin, que és el tractat internacional més universal i que estableix una sèrie de drets per als infants, inclosos els relatius a la vida, la salut, l’educació, el dret a la vida familiar, a la protecció davant la violència, a la no-discriminació i el dret a ser escoltats. En aquest sentit, les activitats que s’organitzen des de l’IMAS tenen com a fil conductor aquest aniversari i se centren, sobretot, en la defensa dels drets dels infants.

D’aquesta manera, la primera de les activitats és la taula informativa sobre acolliments, a la qual ha assistit De Juan, acompanyat del vicepresident de l’MAS, Jaume Tortella, i la directora insular d’Infància i Família, María Ángeles Fernández. De Juan ha explicat que "l’objectiu principal d’aquesta taula és donar a conèixer la tasca de les famílies i conscienciar de la importància de l’acolliment familiar".

El conseller ha explicat que per a divendres, 22 de novembre, l’IMAS organitza el primer ple del Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS, en el qual es constituirà el ple de la infància i adolescència d’enguany i es nomenaran els consellers d’aquest curs. Aquest Consell és un òrgan de participació que fou creat amb l'objectiu de donar veu als infants i joves que tenen una mesura de protecció per tal que puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides.

De Juan ha recordat que "amb la creació i posada en funcionament de l'organisme, des de l'IMAS, s'assumiren uns principis per garantir la participació real i efectiva dels menors que formen part del Consell i per respectar així els seus drets a ser escoltats".

D’altra banda, el president de l’IMAS ha explicat que per al divendres 29 està prevista una jornada de feina que consta d’una conferència i dues taules rodones adreçades a professionals que treballen amb menors i en la qual participaran professionals especialitzats en el treball amb infants dels àmbits de la salut, l’educació social, la psicologia o la pedagogia, entre d’altres.

Així mateix, el conseller, el vicepresident i la directora insular han assistit també al VIII Ple amb motiu del Dia internacional de la infància, organitzat conjuntament amb Unicef. L’IMAS ha participat en aquesta trobada a través de diversos representants del Consell de la Infància i Adolescència que ha protagonitzat un vídeo i que ha llegit un manifest defensant un dels articles de la Convenció dels drets del nin.

stats