Societat 11/02/2021

L'IMAS assegura que s'han vacunat el 90% dels usuaris i el 80% dels treballadors de residències

El president de l'entitat, Javier de Juan, ha dit que els que encara no s'han posat el vaccí ho podran fer igualment

1 min
La residència de la Bonanova, a Palma

El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha explicat en el ple d'aquest dijous que ja s'han vacunat contra el coronavirus el 90% dels usuaris de residències i el 80% dels treballadors. La vacunació als centres ha acabat, però els que no s'hagin posat el vaccí ho podran fer igualment, segons el conseller.

En resposta a una pregunta formulada per la consellera de Vox Cristina Macías sobre els usuaris i professionals de les residències de l'IMAS que es neguen a posar-se la vacuna, De Juan ha considerat que són pocs i que s'està conscienciant directament aquestes persones. També ha comentat que entre els que encara no s'han vacunat n'hi ha que no han pogut perquè estaven de vacances i que faran "repesques".

Cal recordar que la Conselleria de Salut va posar punt final a la campanya de vacunació contra el coronavirus a les residències dimarts amb el 76% dels usuaris i treballadors sociosanitaris immunitzat completament. Entre els que no s'han vacunat hi ha els que s'han negat a fer-ho, però també altres casuístiques, segons fonts de la Conselleria.

A part dels contraris a la vacuna, també s'inclouen en aquest percentatge els treballadors que quan havien de rebre el fàrmac no feien feina, perquè eren de vacances o estaven de baixa. A més, tampoc no s'hi han comptat els que varen rebutjar en un primer moment immunitzar-se i, finalment, varen acceptar vacunar-se i per ara només han rebut la primera dosi. Malgrat que la campanya s'ha donat per finalitzada, quedarà oberta la possibilitat de vacunar aquelles persones que per qualsevol motiu no ho han fet fins ara.

stats