Societat 20/06/2019

L'estiu a les Illes es preveu "lleugerament càlid", amb una temperatura mitjana de 24 graus

Durant la nit de Sant Joan, la temperatura oscil·larà entre els 21 i els 27 graus, mentre que la mar es mantindrà en 22

Ara Balears
2 min
La Platja de Palma podria ser l'objectiu de la inversió en reconversió de zones turístiques.

PalmaL'estiu començarà aquest divendres a les 17.54 h i des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears asseguren que serà "lleugerament càlid", amb una temperatura mitjana de 24 graus, i "normal" pel que fa a les precipitacions, d'acord amb l'agència Efe. Segons ha informat en roda de premsa la delegada de l'Aemet a les Illes, María José Guerrero, "les temperatures aniran augmentant de mitjana fins a l'agost, quan tornaran a descendir". A més, la delegada ha avançat que durant la nit de Sant Joan la temperatura oscil·larà entre els 21 i els 27 graus mentre que la mar es mantindrà en 22.

Des de l'Aemet han explicat que les previsions de pluges apunten que es mantinguin en els 87 litres per metre quadrat anuals entre el juliol i el setembre. A més, Guerrero ha recordat que al juliol i l'agost s'arriba a les temperatures més altes per l'entrada d'aire d'origen africà. Així mateix, també ha destacat que la primavera, que acaba aquest dijous, ha estat "la cinquena més freda dels darrers 30 anys" i que s'ha arribat a una temperatura mínima de rècord en el cas de Menorca el 16 de maig, amb 5,4 graus. "Totes les illes han viscut una primavera freda", ha apuntat Guerrero.

La novena primavera més seca dels darrers 30 anys

Segons dades de l'organisme meteorològic, la temperatura més baixa durant la primavera es va registrar el 14 d'abril, quan va descendir a -3,8 graus a Son Torrella, Escorca. D'altra banda, la més alta durant aquesta estació va ser el 10 de maig a Eivissa, amb 30,2 graus. Altrament, la temperatura més alta d'enguany, de moment, es va registrar el 18 de juny a Muro, on arribà als 33,7 graus. "Ha estat la novena primavera més seca dels darrers 30 anys a les Balears i s'ha caracteritzat per només un dia amb neu al puig Major", ha comentat la delegada. Al cim més alt de Mallorca només s'hi varen acumular deu centímetres de neu.

stats