Societat 09/10/2020

Els metges de les Illes se sumen a la vaga a escala estatal indefinida contra el decret aprovat pel govern espanyol

Asseguren que aquesta mesura "posa en perill la qualitat assistencial del Sistema Nacional de Salut en perjudici dels pacients

Ara Balears
1 min
Un sanitari de l'hospital Son Espases.

PalmaEls metges de les Balears han anunciat que se sumen a la vaga a escala estatal indefinida, que començarà el 27 d'octubre i que és el darrer dimarts de cada mes, convocada pel Comitè Executiu de la Confederació Estatal de Sindicats mèdics (CESM). La protesta es fa per reclamar la retirada del nou decret aprovat pel govern espanyol que permet contractar sanitaris extracomunitaris i estudiants de MIR que no hagin aconseguit una plaça.

En aquest sentit, el Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) assegura que aquest decret posa de manifest la nefasta política de gestió de recursos humans que s'ha fet a l'Estat i subratllen que aquesta mesura "posa en perill tant la qualitat assistencial del Sistema Nacional de Salut en perjudici dels pacients com les condicions laborals dels professionals".

El Simebal tampoc no descarta fer una vaga a escala autonòmica per denunciar la gestió de la pandèmia que ha fet el Govern balear i assenyalen que "la pandèmia no pot servir de coartada "per desmantellar un sistema que tantes vegades ha estat elogiat".

stats