Societat 03/11/2018

Un grup d'uròlegs de les Illes Balears viatgen a campaments sahrauís a Algèria

Duran a terme un programa de visites i intervencions quirúrgiques

Ara Balears
1 min
Moment d'una intervenció

PalmaLa comissió d'Urologia de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears viatjarà aquest dissabte cap als campaments de refugiats sahrauís d'Algèria per dur-hi a terme un programa de visites i intervencions quirúrgiques.

El 'Projecte assistencial urològic d'atenció medicoquirúrgica a la població sahrauí' refugiada es desenvolupa en els campaments des de fa 28 anys amb personal sanitari de les Illes Balears gràcies a un conveni entre l'IB-Salut i l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí.

En l'edició d'aquest any, l'equip humà de la comissió està format per tres uròlegs, dos anestesistes, cinc infermeres i un tècnic en electromedicina.

D'aquest equip, dues persones estan jubilades, dos són treballadors de l'hospital Son Llàtzer, cinc de Son Espases, una de l'Hospital d'Inca i un de l'empresa Iberman.

Totes les consultes i posteriors intervencions es realitzaran a pacients prèviament diagnosticats pel doctor Moulay Mustafa Yumani, l'únic uròleg que hi ha en els campaments de refugiats per a una població de més de 173.000 persones.

L'equip de Mallorca s'encarregarà, a més de les consultes i intervencions, de revisar i reparar, si és necessari, els aparells d'electromedicina que puguin tenir alguna avaria.

Així mateix, la comissió ajudarà a la formació continuada del personal sanitari sahrauí, que alhora aprèn del personal resident.

Aquesta iniciativa, que es desenvolupa des de 1990 sota la coordinació del doctor Joan Antoni Pascual, disposa del finançament de la Direcció General de Cooperació de la CAIB i, des de 2002, del suport de l'IB-Salut per mitjà d'un conveni de col·laboració que l'associació qualifica d'"essencial per a la continuïtat del projecte".

stats