Societat 16/08/2021

Gairebé la meitat dels illencs vacunats els darrers dies ho han fet sense cita

Salut espera que quan acabi el mes d'agost ja hi hagi un 70% d'immunitat

2 min
Una infermera vacuna una dona al punt de vacunació massiva del poliesportiu germans escales.

PalmaDes del mes de gener, quan es va posar en marxa, la campanya de vacunació ha anat avançant progressivament fins a arribar, aquest dilluns, al 68,4% dels illencs immunitzats. Tot i això, a l'inici de l'estiu el ritme va començar a baixar i el Govern va decidir començar a vacunar sense cita prèvia i, per ara, els resultats han estat bons: de les 7.700 persones que s'han vacunat d'ençà de dimecres, 3.400 ho ha fet sense cita.

Així ho ha explicat aquest dilluns la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha qualificat aquesta situació com a "molt positiva". "És una bona alternativa, amb millor accessibilitat", ha assegurat la consellera, que també ha remarcat que moltes embarassades han anat a vacunar-se també gràcies a aquesta accessibilitat.

Precisament, davant d'aquesta acollida, l'Executiu balear ja va anunciar aquest diumenge que prorrogaria la vacunació contra el covid-19 sense cita fins dia 31 d'agost.

Pel que fa al ritme de vacunació, el Govern creu que hi haurà una remuntada de la vacunació a principi de setembre a causa del retorn de la gent de vacances i també de la gent que fa feina de temporada i que ha esperat per vacunar-se després. En concret, esperen que s'arribi al 70% d'immunitat abans de final d'agost. 

El Govern remarca la importància de la vacunació

Després de les declaracions de les conselleres Patrícia Gómez, que es va posicionar a favor de legislar per la vacunació obligatòria, i Fina Santiago, que també va deixar entreveure el seu favoritisme per l'obligatorietat del vaccí per accedir a certs espais, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha seguit una tendència similar. La presidenta ha explicat que, per fer segons quines feines, estant en contacte amb gent gran, a un centre sanitari o amb gent amb un risc elevat, "és una irresponsabilitat no estar vacunat."

Armengol ha volgut remarcar la importància i el que ha costat arribar fins a la situació en termes de possibilitats de vacunació. Ha remarcat que no s'ha d'especular davant un moment com el que es viu: "Ha costat molt tenir la vacuna i poder vacunar-se, ara ens hem de vacunar".

stats