Societat 06/06/2021

Els illencs d'entre 40 i 44 anys podran demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns

Salut calcula que aquest grup poblacional representa més de 94.600 persones a les Balears

ARA Balears
1 min
Una infermera vacunant contra el covid-19 a un treballador de Son Espases

PalmaMés de 94.600 illencs d'entre 40 i 44 anys podran demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns a les 15 h a través de Bitcita, el portal web de la Conselleria de Salut. El Govern ha comunicat aquest diumenge que ho podran fer totes les persones nascudes entre 1952 i 1981, ambdós anys inclosos.

La Conselleria ha fet una crida a aquest grup poblacional perquè reservi cita. El Servei de Salut ha habilitat 44.942 espais nous per a l'autocita. Amb la inclusió d'aquesta nova franja d'edat, Bitcita ja ofereix cites per vacunar-se a les persones d'entre 40 i 69 anys.

Amb l'objectiu d'agilitar el procés de vacunació, Salut va posar en marxa el 16 d'abril aquest sistema de cites per internet. Es tracta d'una web "molt intuïtiva i fàcil d'emprar", per a la qual no cal formació prèvia, segons explica el Govern en el comunicat. Només cal accedir-hi i registrar-s'hi amb el número del document d'identitat o el CIP autonòmic i l'any de naixement.

La Conselleria de Salut ha recordat que la vacunació és segura i eficaç per combatre la pandèmia de covid-19, "com demostra l'evidència científica".

stats