Societat 08/10/2021

IB3 convoca una plaça per a editor d'informatius amb un nivell B2 de català, el mínim que marca la llei

El BOIB va publicar dijous una vacant per cobrir una excedència temporal, en què demanen dos anys d'experiència

ARA Balears
1 min
Les instal·lacions d'IB3 Televisió a Calvià. / ISAAC BUJ

PalmaEl Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) va publicar dijous les bases de la convocatòria per cobrir una excedència temporal com a editor dels informatius d'IB3. Entre els requisits que demana l'ens de radiotelevisió hi ha el B2 de català, el mínim establert per llei, però un nivell inferior al que habitualment es demana, que sol ser el C1.

Fonts internes d'IB3 argumenten que es demana el B2 i no el C1 per "facilitar la concurrència" de la convocatòria, atès que el lloc ja ha quedat vacant i només ho estarà durant uns mesos. Per aquest mateix motiu, als requisits no s'especifica que el títol universitari de llicenciatura que s'exigeix sigui de periodisme o relacionat amb la comunicació.

El nivell B2 de català és el mínim que estableix la llei per a l'administració especial, en aquest cas facultatius superiors. Ara bé, tant tenir un nivell superior de català com una titulació de periodisme "sumaran més punts", detallen també fonts d'IB3. Cal tenir en compte que la plaça d'editor d'informatius és de les poques que convoca l'ens públic, atès que la majoria estan externalitzades.

No obstant això, crida l'atenció el nivell d'exigència quant a l'experiència. A les bases figura com a condició per cobrir la plaça haver treballat dos anys fent les funcions del lloc que queda vacant, és a dir, d'editor d'informatius.

stats