IB3 i Liquid Media, demandats pel comitè d'empresa dels Informatius

Prèviament, hi haurà un "intent de conciliació" al TAMIB el 10 de febrer

Els nou membres del comitè d'empresa de Liquid Media, empresa concessionària dels serveis Informatius d'IB3, ha demandat l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la seva mateixa empresa, Liquid Media SL, per cessió il·legal de treballadors. El comitè explica en un comunicat que aquesta és l'única via que queda "per posar fi a un sistema d'externalització que perjudica tots els treballadors subcontractats".

"Volem que la justícia dictamini si el sistema actual és o no il·legal i si tenim dret a ser treballadors d'IB3 en igualtat de condicions amb el personal propi de l'ens públic", asseguren. Aquesta acció arriba "després d'anys de lluites i reclamacions davant IB3, el Govern i els partits polítics balears per aconseguir la necessària internalització". Segons el comitè, només així es pot "evitar la contínua degradació" de les seves condicions laborals "d'ençà de la creació de la radiotelevisió, l'any 2005".

Els membres puntualitzen que "les demandes són individuals" i que "el procediment està obert a la resta dels 200 treballadors de Liquid Media que s'hi vulguin sumar". Prèviament, i segons el procediment legalment establert, han presentat "un intent de conciliació previ a demandes" contra ambdues entitats, acte que es farà el 10 de febrer al Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears (TAMIB). 

"Som conscients que aquest procés judicial pot ser llarg i que probablement haurem de continuar treballant un temps amb l'actual sistema de concessió a una empresa externa, ja que està en marxa una nova licitació del contracte d'Informatius", reconeixen. Per això, anuncien que continuaran treballant "per millorar les condicions de feina de tots els treballadors".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF