Societat 13/08/2020

Els hotelers de la Platja de Palma preveuen una ocupació d'un 43% a l'agost

El grup turístic alemany TUI ha perdut 2.316,6 milions d'euros des de l'octubre

Ara Balears
2 min
El carrer 'del Jamón' de l'Arenal completament buit

PalmaL'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma (AHPP) ha indicat aquest dijous que l'ocupació prevista per al mes d'agost ronda el 43% de mitjana. L'entitat ha fet pública aquesta xifra mitjançant un comunicat després d'haver fet una enquesta entre els establiments associats. A data de 31 de juliol, hi havia un total de 100 hotels oberts a la Platja de Palma, un 52% del total de la planta hotelera.

Durant l'agost, han obert tres hotels més i s'han assolit les 27.745 places. A més, està previst que un altre establiment hoteler obri dia 27.

TUI perd 2.316,6 milions d'euros

D'altra banda, el grup turístic alemany TUI ha fet públic que ha tingut una pèrdua neta de 2.316,6 milions d'euros durant els tres primers trimestres de l'exercici 2019-2020, set vegades més que un any abans, a causa de les restriccions de viatges per la pandèmia.

TUI ha informat que la facturació ha baixat amb força des de l'octubre, un 41,2%, fins als 6.710 milions d'euros. No obstant això, el grup turístic, que té liquiditat per valor de 2.400 milions d'euros gràcies als crèdits estatals de 3.000 milions d'euros, ha assenyalat que els primers viatges des de mitjan juny han generat facturació una altra vegada. En total, TUI ha xifrat l'impacte negatiu de la pandèmia de covid-19 en 1.900 milions d'euros.

"El nostre model de negoci integrat de vols, transferències, hotels i creuers mostra que val la pena, fins i tot en la crisi", ha dit el conseller delegat de TUI, Fritz Joussen, sobre les xifres. "Amb la segona línia de crèdits estatals, estam preparats per si la pandèmia té de nou un impacte significatiu en el turisme", ha afegit.

TUI ja ha reiniciat els viatges a tots els mercats europeus, i va ser la primera companyia a dur turistes alemanys a Mallorca amb el pla pilot que va començar el 15 de juny. A més, va reprendre les vacances en altres mercats a començament de juliol. A més de les Balears, Grècia i les seves illes són una altra de les destinacions vacacionals importants per a TUI.

La companyia ha insistit que la demanda de vacances encara és "molt elevada" i que han rebut 1,7 milions de noves reserves perquè es reprenguessin els viatges. A més, les reserves per a l'estiu del 2021 també són "molt prometedores" i ja superen en un 145% les del 2020.

stats