Societat 06/04/2020

Els hotelers de la Platja de Palma amenacen de no obrir aquesta temporada

Demanen als ajuntaments deixar de pagar impostos i taxes municipals

Ara Balears
1 min
Platja de Palma

PalmaEls establiments turístics s'han vist obligats a tancar les portes a causa de la crisi sanitària. Davant la falta d'ingressos, la presidenta de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, Isabel Vidal, considera que l'administració local no els hauria d'obligar a pagar impostos perquè els "estan empenyent a un col·lapse econòmic sense precedents", apunten en una nota.

Per això, l'entitat s'exigeix als ajuntaments de Palma i al de Llucmajor que durant aquest any se'ls perdonin els pagaments de les taxes i d'impostos perquè "no podrem tornar a obrir si les despeses ens continuen menjant", afirma Vidal.

La presidenta de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma assenyala que els establiments turístics necessiten "liquiditat per tornar a crear treball" i que no poden tenir una "muntanya d'ajornaments pendents per pagar". Demana a les administracions que no els deixen "tots sols" davant aquesta situació "perquè suposarà una "paràlisi total de l'economia".

En concret, es demana la condonació de l'impost sobre activitats econòmiques, el de béns immobles (IBI), la taxa per la prestació de serveis relatius al tractament de residus sòlids urbans, la de càrregues i descarregues i la taxa de reserva d'espai en la via pública, entre d'altres.

stats