Societat 25/03/2021

L'hotel Son Armadams no podrà canviar la piscina de pis fins que elimini el mural

Mentre continuï obert l'expedient contra l'obra artística, l'Ajuntament de Palma no pot donar el permís necessari

1 min
El mural de l'hotel Son Armadans.

El propietari de l'hotel Son Armadams, ubicat al carrer del Marquès de la Sènia de Palma, no podrà canviar la piscina de pis fins que elimini el gran mural que l'artista José Luis Mesas va pintar sense llicència a la façana durant el confinament de l'any passat. Fonts de l'Àrea d'Urbanisme de Cort expliquen que mentre continuï obert l'expedient pel dibuix, el Consistori no pot donar el permís necessari per fer les obres per traslladar la piscina de la planta baixa a la coberta de l'edifici.

Cal recordar que el gran mural va dividir l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma i MÉS per Mallorca. La regidora de Model de Ciutat i secretària de Relacions Polítiques i Moviments Socials de MÉS, Neus Truyol, va votar al febrer en la Comissió del Centre Històric en contra d'emetre un informe favorable per donar el permís que legalitzaria l'obra paralitzada a l'estiu. Però sorprenentment Antoni Noguera, tinent de batle de Cultura i Serveis Socials i coordinador de la seva mateixa formació, MÉS per Mallorca, va votar a favor de donar el vistiplau al mural a la mateixa comissió, per donar suport als artistes, va argumentar.

La normativa municipal actual prohibeix les intervencions artístiques murals a les façanes, però Noguera va explicar que si hagués prosperat l'informe favorable, suposaria "un precedent interessant". El tinent de batle assegurà que no hi ha discrepància amb Truyol, tot i que varen votar de manera contrària, i apuntà que les dues àrees es reuniran per veure si poden trobar una proposta ajustada a la normativa perquè es facilitin les intervencions "de qualitat" a les façanes d'edificis.

stats