El nombre d'hospitalitzats amb covid-19 ha baixat un 65% en un mes a les Balears

La Conselleria de Salut ha informat que en el darrer dia no s'ha notificat cap defunció i que s'han detectat sis casos nous de coronavirus 

El nombre d'hospitalitzats amb covid-19 ha baixat un 65% en un mes a les Balears. Això, segons ha explicat la Conselleria de Salut en un comunicat, suposa que la xifra total ha passat dels 423 als 154. Així, a Mallorca hi ha la xifra més alta d'hospitalitzacions, amb 134 persones, a Menorca n'hi ha quatre i a Eivissa n'hi ha 16.  

La Conselleria també ha informat que en el darrer dia no s'ha notificat cap defunció, però sí que s'han detectat 6 casos nous amb prova PCR a les Balears. En total, a les Illes han mort 221 persones i se n'han contagiades 2.024. Respecte de la gent que ha superat la malaltia, la xifra se situa en 1.566, 14 més que les que es van notificar aquest dimecres. Segons les dades que el Servei balear d’epidemiologia ha tramès al Ministeri de Sanitat, hi ha 237 casos positius actius de coronavirus, és a dir, 8 menys que dimecres. 

D'ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 353 casos positius entre els professionals que fan feina als centres sanitaris, un 17,4% dels 2.024 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, hi ha 68 professionals sanitaris que són positius actius i n'hi ha 116 que estan amb vigilància activa.

En aquest sentit, el portaveu de la Conselleria de Salut en la gestió de la crisi del covid-19, Javier Arranz, ha informat durant la roda de premsa, dels resultats del cribratge que s'està fent als treballadors de la sanitat. Així, ja s'han fet les proves a 9.270 professionals, dels quals 181 (un 1,95%) ja tenien anticossos i 46 (un 0,5%) han donat positiu en covid-19. 

Residències de gent gran 

La situació a les residències de gent gran es manté estable, perquè en les darreres hores no s'ha notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 68 usuaris amb el contagi actiu, 192 han superat la infecció i 87 han mort. En el cas dels treballadors, 36 continuen contagiats i 129 s’han curat. 

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Arranz  ha assegurat que a les Balears “ens acostam a una situació de residències netes”, després que s'hagin fet proves a totes les residències i hagin aïllat els que havien donat positiu a les proves. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF