L'hospital Son Llàtzer fa servir una tècnica pionera en el tractament de la pròstata

El mètode s'utilitzarà de manera habitual a partir d'aquest mes i beneficiarà un centenar de pacients

L'Hospital Universitari Son Llàtzer de Palma ha fet la primera intervenció quirúrgica en la sanitat pública balear amb làser d'holmi, una tècnica pionera que facilita el tractament de pacients que pateixen hiperplàsia benigna de pròstata. El mètode es farà servir de manera habitual a partir d'aquest mes i beneficiarà un centenar de pacients, segons ha explicat aquest dilluns la Conselleria de Salut en un comunicat.

La hiperplàsia benigna de pròstata es produeix quan la pròstata creix i obstrueix la uretra, i és un dels problemes de salut més freqüents entre els homes adults. De fet, afecta més de la meitat dels que tenen 60 anys i el 80% dels ancians.

El cap del Servei d'Urologia de Son Llàtzer, Carlos Gutiérrez, ha assenyalat que la tècnica disminueix la necessitat de transfusions, millora la tolerància postoperatòria entre dos i quatre dies i accelera la recuperació.

El mètode, conegut com a tècnica HoLEP, consisteix en una intervenció endoscòpica a través de la uretra del pacient, i és una alternativa a la cirurgia oberta en pròstates grans. Els símptomes de les malalties són variables i empitjoren a mesura que la pròstata creix, com la dificultat per orinar, la sensació de no buidar completament la bufeta, l'augment de la freqüència amb la qual s'orina i pèrdues urinàries.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF