Un metge de l'hospital Mateu Orfila va fer d'amagat 2.300 gravacions íntimes a dones

La policia ha tancat aquest dissabte la investigació després d'informar les 93 dones que han pogut ser identificades

Un metge de 43 anys de l'hospital Mateu Orfila va ser detingut a Maó l'agost de l'any passat per un delicte contra la intimitat, ja que va arribar a fer 2.300 enregistraments íntims a 101 dones, principalment companyes de l'hospital públic i familiars de pacients entre els anys 2015 i 2018.

La Policia Nacional ha tancat aquesta investigació després de veure el disc dur amb els enregistraments i informar del que havia succeït les 93 dones afectades que han pogut ser identificades, segons ha informat l'agència Efe. Aquestes dones són tant professionals del centre com joves en pràctiques i familiars de pacients. 83 dones varen ser gravades a l'hospital i 18 en altres llocs, com el seu domicili.

El detingut dissimulava els mòbils embolicant-los en plàstics i els ocultava en papereres o objectes que col·locava damunt les taquilles del personal, aprofitant els canvis de torn i la seva llibertat per moure's per l'hospital. Els enregistraments els va realitzar principalment a l'hospital amb dos telèfons mòbils que col·locava en condícies, dutxes i zones de descans i treball.

La investigació va començar l'agost de 2018, quan un sanitari de l'hospital va sospitar d'un objecte que hi havia damunt una taquilla del vestuari femení i hi trobà un telèfon mòbil en mode  d'enregistrament.

El metge propietari del mòbil va ser identificat i va reconèixer que era seu; va ser detingut per un delicte contra la intimitat. En aquests moments es troba en llibertat amb càrrecs.

La Policia va dur a terme escorcolls a l'hospital i en el seu domicili i varen trobar un disc dur a la seva taquilla i dues claus amb les quals accedia als vestuaris del personal femení.

Als investigadors els va cridar l'atenció des de les primeres anàlisis com el detingut havia organitzat el contingut dels enregistraments, amb una classificació sistemàtica amb la qual identificava els llocs d'enregistrament.

També va crear un directori amb les inicials de les companyes gravades, algunes de les quals varen ser espiades en més d'un centenar d'ocasions.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF