L'Hospital d'Inca només té quatre zeladors per 166 llits

El sindicat CCOO es queixa del greuge comparatiu amb altres sectors sanitaris per part de l'IB-Salut

"El sector dels zeladors ha quedat desatès aquesta legislatura. Hi ha un greuge comparatiu", explica el responsable sindical del FSS-CCOO, Manuel Espinosa. Denuncien que per a tot l'Hospital d'Inca, on hi ha 166 llits, només hi ha quatre zeladors. Però no és l'únic cas, també expliquen que a l'hospital de Son Llàtzer un sol zelador s'encarrega de tres plantes, és a dir, uns 90 pacients. "No significa que els hagi d'atendre tots alhora, però sí 25 o 30, i normalment les infermeres demanen ajuda a les 16.30 h i quan acabam amb tots ja són les 18 h. Evidentment, això repercuteix en l'assistència sanitària", explica.

Davant la manca de resposta per part de les diferents gerències hospitalàries, la FSS-CCOO de Sanitat ha registrat un escrit a l'IB-Salut en què exposa el parer del col·lectiu professional. Denuncia la manca de mitjans, tant personals com materials, així com que no es cobreixen les baixes. "Hi ha una sobrecàrrega professional, sobretot durant l'hivern, quan les plantilles estan desbordades", explica Espinosa.

Segons el sindicat, aquest cúmul de factors genera estrès laboral, esgotament físic i psíquic. A més, denuncien que l'administració denega sistemàticament els permisos laborals al·legant necessitats pròpies dels hospitals "sense motivar la denegació".

Les peticions a l'IB-Salut passen per un increment de la plantilla de zeladors i més recursos materials. A més, sol·liciten la seva intervenció per poder gaudir dels permisos retribuïts tal com reconeix la normativa.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF