Societat 17/10/2017

Catalunya dona llum verda al protocol contra l’homofòbia al sector públic

Comporta el deure d’intervenció perquè es pugui executar amb tots els òrgans i agents implicats

Acn
1 min
El col·lectiu LGTBI pot denunciar les agressions verbals a través  de la llei contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

BarcelonaEl Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts al matí el protocol que desplega el deure d’intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia al país. El protocol estableix els circuits de les actuacions que comporta el deure d’intervenció per tal que es pugui executar de manera eficient i coordinada amb tots els òrgans i agents que hi intervinguin dels diferents departaments de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals.

El 18 d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’objectiu d’aquesta Llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i evitar situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i d’identitat de gènere en plena llibertat.

Amb l’aprovació del protocol, els professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits de la salut i l’educació tenen el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l’òrgan competent. Aquest desplegament s’aplica al món laboral, als serveis jurídics, a la justícia, als cossos de seguretat, a l’esport, al lleure i a la comunicació sempre que es tingui coneixement d’una situació de risc o una sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

stats