Societat 13/04/2019

Unes 250 persones homenatgen les víctimes de la repressió franquista al Racó de la Memòria de Porreres

Durant l'acte, s'han pronunciat els més de 170 noms de les víctimes de la repressió i de l'alçament de 1936 en aquest municipi

E. N.
1 min
Al final de l'acte, els assistents han deixat clavells a l'indret on s'ha excavar la fossa de Porreres

PorreresUn altre any el Racó de la Memòria de Porreres ha estat l’escenari de l’homenatge a les víctimes de la repressió franquista, en un acte que ha tingut lloc aquest dissabte a les 12 h del migdia i al qual han acudit unes 250 persones. Hi han estat presents el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; el director general de Memòria Democràtica, Manel Santana, i la consellera de Cultura, Fanny Tur.

Francesca Sunyer, familiar d’una víctima, ha presentat l’acte recalcant la duresa de la repressió, com també la duresa del patiment dels familiars de les víctimes. Així mateix, hi han intervingut breument els familiars de les víctimes i les autoritats locals, a qui s’ha preguntat quan es continuarien les excavacions. Joan Barceló, president de la Comissió de la Memòria Històrica, ha respost que "no sabem quan serà, però sabem que succeirà".

Enguany, l’historiador Jaume Morey ha estat el ponent i ha fet una conferència en què ha comparat la repressió que hi va haver a Artà amb la que va succeir a Porreres. En l’homenatge, també s’han llegit els més de 170 noms de les víctimes de la repressió assassinades a Porreres, a més dels dels porrerencs que moriren com a conseqüència de l’alçament de 1936. Al final, els assistents han dipositat clavells a l’indret on es va excavar la fossa porrerenca.

stats