Societat 25/11/2020

Un home acusat d'abusar de les netes de la seva parella nega els fets i diu que s'ho varen inventar

La Fiscalia li demana 18 anys de presó i una indemnització de 12.000 euros per a les nines per danys morals

Alba Tarragó
2 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha acollit aquest dimecres al matí el judici per abusos sexuals d'un home cap a les dues netes menors d'edat de la seva parella, amb la qual vivia des de feia 25 anys. En la seva declaració, el processat ha negat tots els fets delictius dels quals se l'acusa i ha al·legat que les nines s'ho varen inventar tot. Les menors varen comunicar a la seva mare que feia anys que patien tocaments per part d'aquest familiar el juliol de 2019.

El Ministeri Fiscal demana una pena de 18 anys de presó per a ell i una indemnització de 12.000 euros pels danys morals causats a les menors. La Fiscalia també sol·licita una ordre d'allunyament de 500 metres i impediment de comunicar-se per qualsevol mitjà amb les víctimes durant 20 anys i una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys quan surti de la presó.

Al judici han declarat també les dues víctimes –menors de 16 anys–, la parella d'una d'elles –de 16 anys–, els pares, la padrina i parella de l'acusat, la neboda i la germana de l'acusat i dues tècniques de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual Infantil (UVASI). Tothom, tret de les dues familiars del processat, han donat suport a la versió denunciada per les menors.

A preguntes de la Fiscalia, el processat ha afirmat que tenia molt bona relació amb les nines i que anaven a la casa on vivia amb la padrina d'elles "una vegada al mes", i que també anava a casa dels pares de les menors alguns caps de setmana. Segons l'escrit d'acusació, els abusos començaven amb massatges que, segons l'acusat, ell els feia perquè "elles ho demanaven".

Mentre que ell ha assegurat que els massatges eren "a les cames, als braços i al coll", les menors han declarat que en moltes ocasions ell aprofitava moments en què quedaven totes soles, tant a casa seva com a la casa d'elles, per fer-los tocaments que començaven a les natges i acabaven a la vulva. Si bé la major de les dues ha assegurat en tot el procés que l'acusat va intentar penetrar-la amb els dits, la menor va reconèixer a la professional de la UVASI que a ella sí que li ho va arribar a fer.

Carta des de la presó

L'home fa més d'un any que és a la presó. Hi va entrar després que la Policia Nacional l'arrestàs i passàs a disposició judicial el juliol de 2019. Des de la presó va enviar una carta a la seva exparella i padrina de les nines en què demanava "perdó per tot el dany que havia causat". El document s'ha incorporat a la causa com a prova, atès que els familiars varen interpretar que reconeixia els fets.

"Entenc que t'he fallat a tu i a tots", assegurava adreçant-se a qui havia estat la seva companya sentimental fins aleshores. En el judici, però, ha defensat que va escriure la carta "en molt mal estat" i en un moment en què volia intentar suïcidar-se. De fet, ha manifestat que demanava disculpes precisament pel fet de voler posar fi a la seva vida. Malgrat això, la padrina de les menors ha afirmat que ella ho va interpretar com una mena de confessió.

stats