Societat 15/08/2020

Holanda també desaconsella viatjar a les Balears

L'executiu de la Haia també considerarà Madrid, Burgos, Salamanca, Almeria i Navarra com a destinacions on només s'ha de viatjar si és necessari

Ara Balears
2 min
L'eeroport de Palma en temps de covid-19.

PalmaEl govern holandès canviarà a partir d'aquesta nit les recomanacions per viatjar a les Balears, Madrid, Burgos, Salamanca, Almeria i Navarra, que passaran a ser considerades com a regions on l'executiu de la Haia recomana viatjar-hi si només és necessari a causa de l'augment de casos de coronavirus. També es fa una "recomanació urgent" als viatgers perquè facin quarantena una vegada tornin als Països Baixos, segons ha informat l'agència Efe. A més d'aquestes regions espanyoles, el ministeri holandès d'exteriors inclourà les ciutats de Brussel·les, París i els voltants de Marsella.

Les nou àrees se sumen a un altre llistat de països i regions a les quals Holanda només recomana anar-hi si és necessari i entre les quals hi ha les províncies d'Osca, Saragossa, Terol i Sòria. Totes aquestes zones deixen d'estar en color groc per passar a ser taronges, o sigui, que s'hi desaconsellen totalment els viatges turístics i innecessaris.

El ministre holandès de Sanitat, Hugo de Jonge, està intentant que els passatgers que tornin d'aquests indrets hagin de fer una quarantena de dues setmanes, de moment, però, només és un consell. També urgeix que totes les persones que viatgin a aquestes zones hagin de fer una prova PCR al mateix aeroport de Schiphol, on el govern holandès ha instal·lat punts especialitzats a arribades.

Cal tenir present que Alemanya recomana, des de divendres, no viatjar enlloc d’Espanya tret de les Canàries, després de l’increment del nombre de casos de coronavirus a l’Estat. Els ministeris de Sanitat i Afers Exteriors alemanys han acordat classificar Espanya com a regió de risc, basant-se en els criteris de l’Institut Robert Koch (RKI). La notícia ha arribat dues setmanes després que el Regne Unit imposàs una quarantena obligatòria de 14 dies a totes les persones que viatgin a Espanya.

stats