Les hipoteques de les Balears i Madrid són les que més pugen amb l'últim euríbor

A les Illes s'encareixen 37,04 euros cada any i, en canvi, els préstecs contractats a Extremadura, la Rioja i Múrcia són els que menys augmentaran

Les hipoteques signades a les Balears que es revisin ara amb l'última dada de l'euríbor, corresponent al novembre, són les que més pujaran juntament amb Madrid, seguides de prop per les subscrites a Catalunya.

En canvi, els préstecs contractats a Extremadura, la Rioja i Múrcia són els que menys augmentaran a pesar de l'alça de l'euríbor en un any, l'indicador de referència de la majoria de les hipoteques variables a Espanya.

No obstant això, la pujada de les hipoteques depèn de l'import del crèdit sol·licitat, que varia segons la comunitat autònoma espanyola en la qual es compra l'habitatge.

Així, per comunitats autònomes, l'import mitjà de les hipoteques oscil·la dels 185.574 euros a Madrid, que és el més alt, als 71.006 euros d'Extremadura, el més baix.

Per això, les hipoteques signades a Madrid són les que més pugen amb la darrera revisió, una mitjana de 3,24 euros al mes o 38,84 euros anuals, seguides de les de Balears, que s'encareixen 3,09 euros mensuals i 37,04 euros anuals.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF