Societat 18/01/2021

Hila sobre les protestes de la restauració: "Som respectuós, però deman que es compleixin les normes"

El batle de Palma assegura que les més de 1.000 terrasses ubicades a la carretera "s'estan retirant amb normalitat"

A. T.
1 min
Els manifestants han anat cap a la plaça d'Espanya.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha recordat aquest dilluns en una roda de premsa que aquesta és "la primera vegada que es tanca la restauració a les Illes Balears", després del confinament total, mentre que hi ha "altres comunitats autònomes que han tancat en diverses ocasions". Preguntat per les protestes de la restauració, ha declarat que "jo som totalment respectuós, però deman que es compleixin les normes sanitàries, perquè no s'endarrereixi més l'obertura dels negocis i no contribuir a l'expansió del covid".

Sobre la reactivació del turisme amb vista a l'estiu, Hila ha assegurat que "l'objectiu és fer-ho tan aviat com sigui possible". Tot i això, "no hem de salvar l'estiu a costa de la salut", ha advertit. "Feim feina per recuperar l'activitat", hi ha afegit.

Quant a la petició de llevar les terrasses de la carretera, cosa que l'Ajuntament va permetre arran de les restriccions, Hila ha afirmat que "s'estan retirant amb normalitat" i ha indicat que "són més de 1.000". Així mateix, ha avisat que "hi ha algunes que per despeses s'haurien d'estudiar, n'hi va haver que varen col·locar tarimes i que varen tenir un cost important, i ho haurem de tenir en compte".

En qualsevol cas, "l'objectiu no és posar cap sanció, hi haurà molt poques multes", ha dit el cap del govern municipal. "Ens posarem en contacte amb els qui no ho hagin fet encara", ha afegit.

stats