Societat 04/07/2018

Un helicòpter de la DGT arriba a les Balears per vigilar les carreteres des de l’aire aquest estiu

La intenció de la iniciativa és evitar les infraccions, amb un caràcter preventiu i, alhora, sancionador

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'EFE.

PalmaUn helicòpter de la Direcció General de Trànsit (DGT) que disposa del conegut sistema Pegasus, mitjançant el qual es poden captar i registrar excessos de velocitat des de l'aire, ja ha arribat a les Balears per vigilar-ne les carreteres aquest estiu. L'helicòpter també està equipat amb una càmera capaç de detectar, fotografiar i filmar des de l'aire tot tipus d'infraccions a les carreteres.

L'anomenat helicòpter Pegasus operarà des de la base militar de Son Sant Joan i realitzarà vols diaris en vigilàncies de matí i tarda, amb un elevat radi d'acció que facilitarà una àmplia cobertura de la xarxa de carreteres insulars, tant autopistes com carreteres secundàries.

Es tracta d'una de les mesures previstes per la DGT i la Prefectura Provincial de Trànsit de les Illes Balears per reduir els accidents en la temporada estival. La intenció és persuadir els conductors i evitar les infraccions, amb un caràcter preventiu i, alhora, sancionador. En definitiva, reduir el risc d'accidents.

Les característiques de l'helicòpter que operarà a les Balears aquest estiu li permeten realitzar un seguiment dels vehicles controlats des de molta distància, sense que els conductors puguin adonar-se de la seva presència, i permetrà advertir tot tipus d'infraccions: distraccions,

avançaments indeguts, incorrecta distància de seguretat, manca de dispositius de retenció o ús de mòbils al volant, entre d'altres.

stats