Una noia de 22 anys que havia anat a Milà, tercer cas de coronavirus a Catalunya

Els tres casos no estan relacionats entre ells

Plaça Catalunya de Barcelona / Sara Cabarrocas

Tercer cas de coronavirus a Catalunya. El departament de Salut ha confirmat que una dona, de 22 anys i de Tenerife, que havia estat a Milà (Itàlia) entre el 19 i 25 de febrer, està contagiada amb el Covid-19. Dimarts, dia 25, va viatjar fins a Barcelona i es va adreçar a l'Hospital Clínic, on està aïllada en estat lleu. Amb aquest cas, ja són 17 els casos de coronavirus a l'Estat, dos dels quals ja han estat donats d'alta.

Ara s'estudien els contactes estrets que ha pogut mantenir la dona i, seguint el protocol, un cop identificats se'ls aconsellarà l'aïllament a domicili amb una vigilància activa per part dels serveis de salut pública.

Els altres dos casos importats de coronavirus, també ingressats a l'Hospital Clínic, evolucionen bé. Són un jove, de Barcelona i de 22 anys, que havia anat a Milà entre el 22 i 25 de febrer, i una dona de 36 anys, de nacionalitat italiana i resident a Barcelona, que va viatjar a les ciutats italianes de Bèrgam i Milà, entre el 12 i el 22 de febrer. Cap dels tres casos està relacionat.

Paral·lelament, les 38 persones que van estar en contacte estret (a menys de dos metres i de manera continuada) amb el primer cas i les 14 del segon cas estaran aïllades a domicili durant 14 dies. Totes són persones sanes a qui se'ls fa una vigilància activa i una monitorització de la temperatura.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. Els casos més greus succeeixen en persones grans o que pateixen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat. A més, recomana a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

Què he de fer si sospito que tinc símptomes de coronavirus?

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF