Habiliten habitatges públics per a les famílies desallotjades de Sant Llorenç

La presidenta del Govern ja informat que a partir d'aquest dimarts es posarà en marxa un servei gratuït d'autobús que enllaçarà Sant Llorenç i Manacor

El Govern balear ha posat aquest dilluns a disposició de les famílies de Sant Llorenç que s'han quedat sense casa sis habitatges de titularitat pública en quatre municipis propers.

La presidenta autonòmica, Francina Armengol, ha anunciat que "avui mateix" s'habilitaran per als damnificats de la torrentada dos pisos a Manacor, dos a sa Pobla, un a Petra i un a Capdepera, propietat de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi).

Armengol ha informat d'aquesta mesura després de mantenir, en un local municipal de Sant Llorenç, una reunió amb representants dels col·legis professionals d'arquitectes i aparelladors en la qual s'ha acordat establir al poble una oficina tècnica que avaluarà els danys en les estructures d'habitatges i infraestructures públiques.

En la trobada, a la qual també han assistit responsables de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i del Consell de Mallorca, s'ha decidit que tècnics de l'administració i arquitectes i aparelladors voluntaris revisaran totes les cases negades pel desbordament del torrent de les Planes dimarts passat, una catàstrofe en la qual varen morir, almenys, 12 persones.

El treball s'iniciarà en la desena d'habitatges precintats pels bombers, algunes de les quals han estat apuntalades per evitar ensulsiades, segons ha explicat la presidenta, que ha destacat que aquesta intervenció s'estendrà a tots els immobles afectats "per donar seguretat" als veïns.

En total, ha afirmat, uns 300 habitatges de Sant Llorenç varen sofrir la torrentada i les respectives pèrdues d'estris domèstics, roba, electrodomèstics i mobles, segons la primera avaluació de necessitats socials urgents duita a terme per la Conselleria de Serveis Socials.

Armengol ha avançat així mateix que demà es posarà en marxa un servei gratuït d'autobús que enllaçarà Sant Llorenç i Manacor per facilitar el desplaçament dels veïns que han perdut els seus vehicles. Tindrà una freqüència per sentit d'una hora. Per tant, passarà cada hora de les 6 fins a les 21 h.

A més, es facilitaran als residents a la comarca damnificats per la riuada targetes gratuïtes vàlides per a dos mesos per a tots els serveis de transport públic.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF