La Guàrdia Civil troba dos nins d'entre un i dos anys sols a cala Marçal i sanciona la seva mare

Els cossos policials varen detectar aquest dimecres 588 infraccions de les restriccions de l'estat d'alarma

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals de les Balears varen posar aquest dimecres 588 propostes de sanció a les Illes per incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma decretat per la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Una d'aquestes multes es va posar a una dona després que la Guàrdia Civil trobàs els seus fills d'entre un i dos anys sols a la platja de cala Marçal, a Felanitx.

La Delegació del govern a les Illes Balears, que tramita totes les propostes de sanció, ha informat també aquest dijous del cas de set persones que la Policia Nacional va multar dimecres horabaixa. Aquestes estaven jugant a futbol al camp del parc de la Riera, a Palma, tot i estar tancat.

Així mateix, la Delegació ha informat que durant la jornada de dimecres els cossos policials varen detenir vuit homes a l'Arxipèlag per incomplir les restriccions, set a Mallorca i un a Menorca, concretament a Ciutadella. La Policia Nacional va trobar l'individu després de rebre l'avís que aquest havia intentat entrar a la força a un domicili. Els agents ja l'havien advertit que tornàs a casa seva una hora abans, quan el trobaren bevent alcohol al carrer, de manera el que varen detenir per desobediència i violació de domicili.

Denuncien un home que volava en parapent a Menorca durant l'estat d'alarma

A Mallorca, la Policia Nacional de Manacor va trobar tres joves que menjaven al carrer al vespre, els quals varen reconèixer que eren conscients que estaven incomplint les restriccions. Mentre que a un d'ells se'l va proposar per a sanció, als altres dos, de 18 i 19 anys, els varen arrestar perquè acumulaven, respectivament, sis i dues denúncies anteriors i una detenció el de major edat.

També la Policia Nacional va detenir cinc ciutadans a Palma, un d'ells un conductor de 26 anys que es dirigia al poblat de Son Banya. L'individu acumulava cinc propostes de sanció per desobediència i l'havien identificat 16 vegades. A la mateixa zona, els agents varen arrestar un home de 31 anys que saltava un mur de la part posterior del poblat per entrar-hi i que tenia dues multes per incomplir les mesures de l'estat d'alarma.

El govern espanyol recorda al Consell de Formentera que està prohibit banyar-se a les platges

Efectius nacionals varen interceptar el migdia en un control de trànsit un home de 41 anys que anava amb bicicleta. Va defensar que anava a veure un amic, però els agents varen comprovar que tenia dues denúncies anteriors. A més, la Policia Nacional va arrestar un home de 47 anys que bevia al carrer a Son Gotleu i que tenia tres propostes de sanció anteriors i un jove de 23 anys a la zona de Foners que acumulava dues multes.

Activitat als aeroports

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen amb els controls als aeroports de les Illes. A Son Sant Joan, a Palma, es va registrar l'arribada de 255 passatgers i la sortida de 295 en 14 vols que varen operar. L'aeròdrom d'Eivissa, per la seva banda, va rebre 111 viatgers en dos vols d'entrada i 74 varen abandonar l'illa en dos vols de sortida. L'aeroport de Menorca, finalment, va comptabilitzar 46 passatgers que varen aterrar i 28 que varen partir en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF