Societat 26/03/2021

La Guàrdia Civil reforça la vigilància per evitar festes il·legals durant Setmana Santa

Incomplir la normativa pot suposar una prohibició de la comercialització turística de fins a tres anys per a les empreses de lloguer vacacional

ARA Balears
1 min
Un control de la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil ha informat aquest divendres que reforçarà la vigilància durant la Setmana Santa per evitar festes il·legals. Així, recorda als titulars o empreses que cedeixin l'ús o que tinguin habitatges de lloguer vacacional que la celebració de festes no està permesa i que qui ho permeti en tindrà responsabilitat i rebrà una sanció.

El cos policial assenyala que la normativa turística obliga els titulars i l'empresa a desallotjar els clients en cas que se celebri una festa i a fer un control documental, previst en la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana. Els incompliments poden suposar una prohibició de la comercialització turística durant un període de fins a tres anys.

Al mateix temps, la Guàrdia Civil adverteix que incomplir les obligacions establertes per l'Estat i pel Govern de les Illes Balears per afrontar la crisi sanitària del covid-19 pot derivar en una denúncia. Això afecta tant a entitats proveïdores de subministraments o de prestacions de serveis per a la comercialització o organització de festes, tant en espais públics com privats.

Informadors de covid-19 a Eivissa

Durant aquest cap de setmana, a més, els sis equips d'informadors de covid-19 de les Pitiüses reforçaran la seva acció per vigilar que es compleixen les mesures de desescalada als bars i restaurants. L'objectiu principal és recordar l'obligatorietat de l'ús de mascareta quan no s'estigui consumint.

stats