Societat 20/12/2019

La Guàrdia Civil condecora Rafel Nadal en un acte gairebé clandestí

Després de la polèmica sobre la construcció de la seva acadèmia, el tennista rep un reconeixement pel vídeo que va enregistrar instant a allistar-se al cos de seguretat

A. T.
2 min

PalmaRafel Nadal va rebre aquesta setmana la Creu de Plata al mèrit de la Guàrdia Civil per la seva recent col·laboració en la promoció de la Lliga Nacional Interuniversitària de Repte al Ciberespai. La condecoració se li va lliurar en un acte gairebé clandestí, que es va dur a terme a porta tancada, sense mitjans i del qual no es coneix la data concreta. Aquest reconeixement arriba pràcticament una setmana després de la polèmica pels beneficis rebuts en la construcció de la seva acadèmia.

En el discurs d'agraïment, Nadal va assegurar que era "un vertader honor" i va destacar "la gran tasca que fa la Guàrdia Civil dia a dia". Adreçant-se als agents, el tennista va afirmar: "Quan us veim a vosaltres, els ciutadans ens sentim més segurs i millor acompanyats".

Per la seva banda, el tinent general Laurentino Ceña Coro va remarcar "el suport desinteressat" de l'esportista en la seva tasca de difusió del projecte. Segons Ceña, gràcies al vídeo enregistrat per Nadal en què insta a allistar-se al cos -que ha arribat a més de 200.000 persones-, més de 1.000 joves s'han inscrit a la ciberlliga.

Cerdeña apunta que la Creu de Plata reconeix la seva "brillant tasca" com a ambaixador de la ciberlliga. La Guàrdia Civil informa en un comunicat que coincidint amb el seu 175è aniversari, el cos ha portat a terme la primera Lliga Nacional Interuniversitària de Reptes al Ciberespai. Es tracta d'una iniciativa pionera per captar talent jove, que es va presentar el juny de la mà del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska.

En el vídeo promocional, Nadal "reptava" els estudiants a demostrar tot el que saben sobre ciberseguretat. La competició es va fer al setembre i novembre i el guanyador va ser l'equip HACKIT de la Universitat de Granada en la modalitat d'equips. La prova individual la va guanyar un estudiant de la Universitat Autònoma de Madrid, José Ignacio García Gómez.

stats