Llorenç Carrió: "Oferim cursos de català per a adults a la Guàrdia Civil i a qui ho necessiti"

L'Ajuntament de Palma ha enviat una carta a la Delegació del govern per investigar la denúncia de la treballadora de l'aeroport que assegura que va ser discriminada per parlar en català

La denúncia d'una treballadora de l'aeroport de Palma a un agent de la Guàrdia Civil per un presumpte cas de discriminació lingüística, que va avançar el diari 'dBalears', ha motivat que la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma enviàs a la Delegació del govern una carta, a la qual ha tingut accés l'ARA Balears. L'escrit remarca la possible infracció de la llei "si es confirma la veracitat dels fets". El regidor d'aquesta àrea, Llorenç Carrió, també ha assenyalat que ofereix col·laboració. "Oferim cursos de català per a adults a la Guàrdia Civil i a qui ho necessiti", assenyala.

La carta adreçada a la delegada Rosario Sánchez li recorda que "el dret d'utilitzar la llengua catalana, que, a més, és la llengua pròpia de la nostra comunitat autònoma i, per tant, de la ciutat de Palma, està emparat per l'article 4.4 de l'Estatut d'autonomia, el qual també preveu que ningú pot ser discriminat per causa de l'idioma".

La missiva firmada per Llorenç Carrió també atén a la voluntat municipal manifestada al ple del 28 de setembre de 2006 en declaració institucional de garantir que tots els palmesans i palmesanes "puguin gaudir de seguretat lingüística plena".

El regidor de Política Lingüística ha remarcat que espera que "els fets que presumptament varen succeir el dia 25 no es repeteixin".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF