Societat 07/08/2013

Una nena de 6,20 quilos, el nadó més gran nascut per part natural a l'Estat

La nounada i la mare es troben ingressades a l'Hospital de Dénia (Alacant), en perfecte estat

Europa Press
1 min

AlacantUna dona ha donat a llum a Dénia (Alacant) a una nena de 6,20 quilograms, el nadó més gran nascut per part natural a Espanya, segons ha informat l'Hospital de Dénia (Alacant), el centre sanitari on ha tingut lloc el naixement. La petita, que ha nascut avui, dimecres, a les 4.43 hores, és el quart fill de la mare, de 40 anys i de nacionalitat britànica, i no ha necessitat anestèsia epidural per donar a llum. Tant la nena com la dona es troben en "perfecte estat de salut" a la planta de Maternitat, segons explica el centre sanitari.

L'hospital alacantí ha precisat que, si bé s'han registrat altres casos de nadons 'macrosòmics', amb pesos superiors als 4,5 quilograms, a Espanya, tots van néixer per cesària. El cap de Pediatria, el doctor Héctor Boix, ha assenyalat que la nounada està ingressada a Observació, a la Unitat de Neonatologia. "Normalment són nadons que convé tenir vigilats les primeres hores de vida perquè els acostuma abaixar el nivell de sucre en sang. Són bastant passius. No volen despertar-se ni per alimentar-se", ha concretat Boix.

Per la seva banda, la mare ha relatat que es trobava en la setmana 41 d'embaràs i que "sabia que el nadó era gran, però no tant". "Tots els meus fills han nascut amb més de quatre quilos i mig", ha afegit, al mateix temps que ha assegurat que el part "ha estat molt senzill" i sense complicacions.

stats