Un catxalot apareix en ple riu Manzanares de Madrid

El gran animal sorprèn aquest divendres al matí els vianants del centre de la ciutat

El pont de Segòvia del passeig de Madrid Río oferia aquest divendres al matí una imatge sorprenent. El riu Manzanares era el de sempre, però una enorme figura hi destacava. Era un catxalot enmig de la capital espanyola, a 660 metres sobre el nivell de la mar.

"Què fa aquesta espècie, pròpia dels oceans, en aquesta gran ciutat?", es demanaven els vianants. La incomprensió s'ha traslladat a les xarxes immediatament amb missatges i fotografies acompanyats del hashtag "". 

Fins i tot l'Ajuntament de Madrid s'hi ha pronunciat i s'ha fet ressò de la notícia en una publicació: 

La sorpresa s'ha aclarit quan finalment s'ha confirmat que es tractava d'una intervenció artística del col·lectiu belga Captain Boomer. L'organització ja havia realitzat representacions similars a Londres, Anvers i París, amb l'objectiu de conscienciar la població sobre els efectes del canvi climàtic i de la pesca intensiva.

Així, després dels primers instants d'al·lucinació davant l'escultura hiperrealista de més de 15 metres i 1.000 kg de pes que replica a escala real un mascle de catxalot de 18 anys , tot ha quedat en una reflexió i una petita broma. Els veïns de la ciutat podran visitar fins diumenge l’activitat, en la qual intervindran actors durant tot el cap de setmana per simular les tasques d’uns científics que atenen l’animal.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF