Societat 02/03/2020

El Govern ven a Kenya 11 trens dièsel per 9,6 milions d'euros

La negociació d'aquesta operació va començar el desembre del 2018

Ara Balears
2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, -acompanyat del director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i del gerent de SFM, Mateu Capellà- i l'ambaixador Kenya a Espanya, Richard Opembe; el president de Kenya Railways, Pastor Awitta i el director general de la companyia ferroviària estatal de Kenya, Philip Mainga,  durant la signatura de l'acord

PalmaEl Govern balear ha signat amb l'empresa de ferrocarrils de Kenya la venda d'11 trens dièsel per 9,6 milions d'euros. Aquest contracte culmina un procés de negociació que es va iniciar el desembre del 2018 i amb el qual ha col·laborat el Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme, així com de Renfe, ha explicat la Conselleria mitjançant un comunicat. La venda d'aquestes 11 unitats dièsel dobles (més d'un remolc) s'ha fet una vegada que Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha completat l'electrificació de tota la xarxa ferroviària.

La venda de les 11 unitats a Kenya Railways s'ha valorat en 9,6 milions d'euros, que inclouen el preu de les unitats, les peces de recanvi, el perfilat de les rodes i la formació del personal de Kenya Railways per part del personal intern de SFM. La companyia estatal de ferrocarrils de Kenya pagarà el 20% de l'import a la signatura del contracte i la resta en el moment del trasllat de les diferents unitats.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha destacat que "ha estat un procés llarg i complex, però estam molt contents i agraïts de l'acord aconseguit. La venda d'aquestes unitats ens permetrà reinvertir en la millora dels nostres serveis actuals". El conseller ha recordat que l'operació de venda d'aquests trens dièsel no és la primera que du a terme SFM, ja que el maig del 2017 es varen vendre dues unitats dobles a l'empresa regional de ferrocarrils de la PACA (Provence-Alps-Côte d'Atzur) Chemins de Fer de Provence, a França.

El president de Kenya Railways, Maj. Gen. Pastor Awitta, ha explicat com serà el procés de trasllat dels trens i la seva posada en marxa. "Tenim preparat l'operatiu per traslladar els trens com més aviat millor. El nostre objectiu és que puguin estar en servei a Nairobi el mes d'abril", ha afirmat.

L'ambaixador de Kenya a Espanya, Richard Opembe, que s'ha traslladat a Palma per presenciar la signatura del contracte, ha assegurat que "aquesta compravenda representa un pas més en les relacions comercials entre Kenya i Espanya" i ha volgut agrair la col·laboració dels governs balear i espanyol perquè fructificàs l'operació.

stats