Societat 07/06/2021

El Govern defensa la seva gestió de les vacunes i qualifica el procés d'immunització de "modèlic"

Segons el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, les 170.000 que encara són a les geleres de Salut són segones dosis d'AstraZeneca

2 min
Una dona rep una vacuna contra el covid-19

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha defensat aquest dilluns la gestió que el Govern fa de la vacunació i ha assegurat que el procés d'immunització de la població de les Balears és "modèlic". Negueruela ha respost d'aquesta manera les preguntes dels mitjans de comunicació sobre les dades de divendres del Ministeri de Sanitat, que situen les Balears a la coa de l'Estat en l'administració de vacunes, tant a la primera com a la segona dosi. "És obvi que la vacunació és massiva" ha dit, a més de subratllar que la Conselleria de Salut en donarà explicacions al respecte.

Quant a les 170.000 vacunes sense administrar que hi ha a les geleres de l'IB-Salut, el portaveu ha explicat que es tracta de vaccins d'AstraZenenca, i que són per als col·lectius que estan pendents de rebre la segona dosi d'aquesta farmacèutica. "Podem estar orgullosos del procés de vacunació d'aquesta Comunitat Autònoma", ha continuat, encara que ha deixat a l'aire les respostes a les preguntes sobre si les Balears són les darreres de l'Estat en vacunació i per què. A més, Negueruela ha subratllat que no hi ha cap comunitat amb un percentatge d'administració de les dosis que s'han rebut inferior al 80%. També ha matisat que les dades de Sanitat no estan actualitzades perquè el Ministeri les publica divendres mentre que les vacunes arriben a les Illes els dimecres. Segons el portaveu, els ciutadans "reconeixen la feina de vacunació que es du a terme".

D'altra banda, Negueruela ha remarcat que aquesta setmana comença la immunització per als ciutadans d'entre 40 i 44 anys. "Si hi hagués un problema no estaríem vacunant els nascuts el 1981. El ritme de vacunació és molt important", ha insistit, malgrat que les Balears han administrat un 80% de les dosis que hi han arribat i la mitjana estatal és del 86%.

stats