El Govern i el Tercer Sector constitueixen una mesa de treball trimestral

La presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, s'han reunit aquest dimecres amb la presidenta del Tercer Sector de les Illes Balears, Sonia Castro

El Tercer Sector de les Illes Balears ha constituït aquest dijous amb el Govern autonòmic una mesa de treball estable i trimestral. Així ho ha anunciat la presidenta del Tercer Sector, Sonia Castro, després de reunir-se amb la cap de l'Executiu balear, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, aquest dimecres horabaixa.

Amb aquesta mesura es pretén "començar a fer un programa de feina per aconseguir que la feina entre el Tercer Sector i el Govern sigui més productiva", segons ha afirmat Santiago a la sortida de la reunió. A més, respon a la petició del Tercer Sector de tenir "una major presència", ha afegit la consellera. En la mesa hi seran presents les conselleries de Salut, Educació, Afers Socials i Treball.

En aquest sentit, Santiago ha destacat que "el model que es va iniciar la legislatura passada de concertació és un model que funciona molt bé" i per això demanen "ampliar-la amb projectes de caràcter social". Per això, agraeix "l'interès que demostra el Tercer Sector per millorar el servei".

Per part seva, Sonia Castro ha destacat que "la predisposició [del Govern] és bona" i valora de manera "positiva" que el punt de partida sigui "una visió de la societat molt similar". Entre les propostes presentades, Castro ha destacat "que es generin més places de serveis socials per a l'any que ve", per la qual cosa ha oferit la col·laboració del Tercer Sector. També demanen que "es creïn programes mixts entre ocupació i serveis socials i entre educació i serveis socials".

A banda d'això, la presidenta del Tercer Sector ha suggerit que "es facin propostes aprofitant els fons d'Europa" i fer "una línia específica per economia social i recuperació social". Així mateix, demanen "propostes de millora des de la banda sanitària de la pandèmia", atès que "cal millorar les normes i és necessari fer proves massives".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF