El Govern espera poder relaxar les restriccions a Son Gotleu divendres

El portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses de la Conselleria de Salut, Javier Arranz, afirma que a hores d'ara encara s'analitzen les darreres dades

"Probablement una bona part de les restriccions es podran modificar" al barri de Son Gotleu a partir de demà, segons ha declarat aquest dijous en roda de premsa el portaveu del comitè de Malalties Infeccions de la Conselleria de Salut, Javier Arranz. A hores d'ara, encara s'analitzen dades més detallades, com ara els tipus de casos, on es localitzen i les edats de les persones contagiades de coronavirus, ha explicat Arranz.

Tot i que "llevar totes les restriccions no seria una bona actitud", el portaveu s'ha mostrat optimista davant la situació que pateix el barri, on "l'evolució és bona". Pel que fa a restriccions a altres zones de les Illes, Arranz ha afirmat que la situació "està estable", sobretot a Mallorca i a Menorca, i que "d'entrada" no es preveuen més "restriccions de mobilitat". El que "no es descarta", ha afegit, és "prendre mesures de tipus social o comunitari" a zones molt localitzades, com ara edificis concrets.

Per la seva banda, la coordinadora del Grup de Desconfinament del Govern, Marga Frontera, ha analitzat aquest dijous al programa Al Dia d'IB3 Ràdio la situació actual de la pandèmia del coronavirus a les Illes. Frontera ha agraït els esforços que està fent la població d'aquestes zones i ha valorat de manera positiva els resultats de les quatre barriades de Palma, on "s'ha davallat un terç la incidència acumulada en set dies i els contagis també s'han reduït".

Madrid i el Govern treballen per "aixecar les quarantenes" a les destinacions internacionals

Així mateix, la coordinadora ha assenyalat que "d 'aquí a poc temps aplicarem també a les Balears la reducció de la quarantena de 14 dies a 10". En aquest sentit, la cap de l'equip tècnic del Govern ha recalcat que "una quarantena més curta és més bona de fer i estadísticament està demostrat que a partir de deu dies la càrrega vírica és menys important".

"Necessitam tests que siguin més econòmics i ràpids. La PCR als aeroports és una foto fixa d'un moment concret. No totes les proves diagnòstiques serveixen per a tot", ha subratllat Frontera quan li han demanat per la PCR a ports i aeroports.

Quant al tancament dels parcs infantils, Frontera ha assegurat que és una mesura "temporal" perquè coincidia amb l'inici del curs escolar i ha afegit que "intentarem que sigui al més limitada en el temps possible". A banda d'això,  Frontera ha fet referència a la situació de les residències de gent gran i ha assegurat que "aquesta crisi sanitària ens ha de permetre reavaluar què està passant en aquests centres". A més, ha demanat a la població que continuï amb les mesures de seguretat: "Quan ens trobam amb la família o en bars i no respectam la distància, hem de recordar que s'ha d'usar la mascareta. Només així es reduirà el risc de contagi", ha dit.

Patricia Gómez, sobre la pandèmia: "La realitat no és dramàtica en aquesta comunitat autònoma"

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF