Societat 20/04/2021

El Govern proposa obrir grans superfícies i comerços els diumenges i festius

La mesura es debatrà dijous vinent a la Mesa de diàleg social amb les patronals i els sindicats

ARA Balears
1 min
Interior del centre comercial Porto Pi de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria de Comerç portarà a la Mesa de diàleg social la proposta d'obrir grans superfícies –de més de 700 metres quadrats– i comerços en diumenges i festius, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. L'Executiu balear ha explicat avui la mesura a alguns agents del sector i la resposta ha estat "positiva", asseguren fonts de Comerç.

Tot i la bona acollida, caldrà esperar a la Mesa de diàleg social, que és on s'ha d'aprovar la proposta, després de debatre-la amb les patronals i els sindicats. Cal recordar que els centres comercials i altres grans superfícies han de tenir mesuradors de CO₂ que puguin veure els clients i controlar l'aforament, que ara és del 30%.

En l'àmbit de la restauració, el Govern no vol obrir els interiors dels bars i restaurants perquè els considera un espai de risc de contagi. Això sí, es planteja ampliar la seva superfície exterior per fer que els establiments puguin tenir més clients, però aquesta proposta dependrà directament dels ajuntaments de cada municipi.

Cal remarcar que la posició de l'Executiu illenc és fer una desescalada lenta per evitar una quarta onada amb molts contagis enmig del procés de vacunació. Ara com ara, l'Arxipèlag té una de les taxes d'infeccions per habitant més baixes de l'Estat, amb una incidència de 63 casos per 100.000 persones els darrers 14 dies. Al conjunt del país, fa setmanes que incrementa lentament i ja passa els 200 casos per 100.000 habitants.

stats