Societat 21/06/2021

El Govern augmenta de dos a deu milions d'euros el plus de productivitat del 2020 dels sanitaris per l'esforç que han fet durant la pandèmia

Aquest complement es pagarà amb la nòmina de juny

2 min
Una treballadora sanitària prepara una dosi de la vacuna contra el coronavirus

PalmaL'Executiu ha incrementat de dos a deu milions d'euros el plus de productivitat del 2020 dels professionals sanitaris de l'IB-Salut per "tot l'esforç que s'ha fet", segons ha manifestat després de la reunió del Consell de Govern el portaveu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Aquest complement salarial es pagarà amb la nòmina de juny. D'aquesta manera, el Servei de Salut multiplica per cinc la productivitat dels contractes de gestió amb les diferents gerències sanitàries per al 2020. Segons ha indicat el Govern en un comunicat, aquesta mesura s'ha pres per "valorar l'esforç dels professionals sanitaris amb motiu de la pandèmia de covid-19". L'acord es va traslladar als representants sindicals de la Mesa sectorial de Sanitat el 7 de juny.

Malgrat que els objectius de l'any passat estaven fixats en els contractes, "la irrupció del covid-19 els ha modificat substancialment, ja que gran part dels recursos i els esforços s'han destinat a controlar la pandèmia i mantenir l'activitat assistencial", ha assenyalat també l'Executiu.

Queixes contra la gerència de Son Espases

Ara bé, el repartiment d'aquest plus ja ha provocat les primeres queixes. Els sindicats de la Junta de Personal de Ponent –SIMEBAL, SATSE, USAE, UGT, CCOO, CSIF i STEI– han expressat el seu malestar a la Gerència de Son Espases per la manera de repartir aquest complement. "És un despropòsit vincular el pagament del complement covid al compliment del contracte de gestió", han manifestat mitjançant un comunicat en el qual s'assegura que no hi ha garanties sobre la valoració de l'esforç i la implicació dels professionals. "Després de més d'un any i mig de pandèmia, durant la qual els professionals, que no varen tenir els EPI adequats durant la primera onada, es varen contagiar ells i els seus familiars, varen doblar torns, varen treballar els dies lliures, varen veure com minvaven els seus drets a la conciliació familiar, etc., s'ha d'assenyalar que no s'han complert els objectius del contracte de gestió per no retribuir-los el cobrament complet, és una burla descarada a tot l'esforç que han realitzat", critica el comunicat. "És incomprensible que la gerència de Son Espases desvalori aquest esforç i malgasti l'oportunitat de premiar els professionals com realment es mereixen", afegeix.

La Junta també ha considerat que aquesta situació provocarà greuges comparatius entre els professionals, perquè l'IB-Salut va donar la potestat a cada gerència per determinar els criteris, i ha acusat el Servei de Salut de no haver fet cas la disconformitat i el rebuig dels sindicats.

stats