Societat 24/05/2021

El Govern es personarà com a acusació particular en el judici per l'assassinat masclista de sa Pobla

L'Executiu ha recordat que les dones víctimes de violència per part de les seves parelles poden contactar amb el servei 24 h de l'IBDona

ARA Balears
1 min
L'assassí confés i agents de la Guàrdia Civil en l'arribada als jutjats d'Inca.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns l'Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se com a acusació particular en el judici per l'assassinat masclista de Warda Ouchene, de 28 anys, i del seu fill menor, a sa Pobla.

L'any 2008 l'Executiu aprovà un acord perquè l'Advocacia de les Balears, a petició de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), es pugui personar com a acusació particular en tots els judicis penals per violència contra les dones a les Illes en què s'hagin registrat casos de mort o lesions greus.

D'altra banda, el Govern ha recordat que les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn poden contactar amb el servei 24 hores de l'IBDona a través del telèfon 971 17 89 89 o via WhatsApp al 639 837 476. També hi ha disponible el telèfon d'atenció a les víctimes 016 i, en cas d'urgència, l'112.

Cal recordar que el Jutjat va decretar presó sense fiança per l'assassí confés de la seva dona embarassada i el seu fill de set anys. El Jutjat d'Instrucció número 2 d'Inca, especialitzat en Violència contra la Dona, li imputa un presumpte delicte d'homicidi amb grau de parentiu, assassinat amb grau de parentiu, avortament i maltractament habitual.

stats