Societat 05/12/2020

El Govern no descarta endurir les restriccions durant les festes de Nadal

L'assessora tècnica de Covid del Govern, Marga Frontera, assegura que les mesures han d'anar d'acord amb les dades epidemiològiques

Ara Balears
1 min
Palma amb les llums de Nadal enceses.

El Govern balear no descarta endurir les restriccions durant les festes de Nadal si la situació epidemiològica empitjora. Així ho ha assegurat aquest dissabte l'assessora tècnica de Covid del Govern, Marga Frontera, en declaracions a IB3 Televisió. "Crec que ho tenim clar, les mesures han d'anar d'acord amb les dades epidemiològiques i, si la situació empitjora, s'han de posar mesures més restrictives, ja que el que ha d'anar per davant de tot és la salut de la nostra gent", ha dit.

En aquest sentit, l'assessora ha remarcat que "el que no podem permetre és que per les celebracions després hi hagi gent que pugui acabar hospitalitzada o pitjor. A més, Frontera ha reconegut que el Govern apostava per un model que se cenyís a la situació epidemiològica. La mateixa consellera de Salut, Patricia Gómez, ja va admetre que proposaren al govern espanyol mesures més restrictives perquè "tot i que tenim una incidència més baixa que la majoria de territoris de l'Estat, veim que no baixam de 200 casos".

Tot i això, Frontera ha explicat que pensen que l'acord al qual han arribat tots els territoris de l'Estat "és una bona manera de no fer greuges comparatius entre diferents comunitats autònomes, sobretot tenint en compte que hi haurà un cert grau de mobilitat”.

Així mateix, recorda que aquesta flexibilitació de les normes per les festes de Nadal s'ha de prendre com un motiu més per extremar les precaucions. Per això, ha insistit que es prioritzin les activitats i trobades a l’aire lliure i que s'utilitzi bé la mascareta, a més de garantir la distància personal i el rentat de mans.

stats