Societat 04/09/2019

El Govern proposarà al Ministeri de Justícia incloure 16 persones més al Cens de víctimes del nazisme

El nombre total de víctimes de les Illes Balears mortes en camps de concentració nazis passaria de 34 a 50

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una de les pedres col·locades a Palma en honor de les víctimes del nazisme

PalmaEl Govern balear proposarà al Ministeri de Justícia incloure 16 persones més al llistat d'espanyols morts en els camps de concentració nazis, que va publicar el BOE el passat 9 d'agost, després que la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics hagi aprovat aquest dimecres les al·legacions que presentarà l'Executiu illenc al Cens de víctimes del nazisme.

D'aquestes 16 víctimes, 10 tenen vinculació amb Mallorca –un veí de Campos, quatre de Sóller, un de Pollença, un d’Andratx, dos de Palma i un d’Escorca–; cinc són de Menorca; i una va ser resident a Eivissa. 11 víctimes no formaven part de la llista inicial publicada pel BOE i 5 havien estat ubicades a altres comunitats autònomes, malgrat que totes residien a les Balears.

D’aquesta manera, el nombre total de víctimes de les Illes Balears mortes en camps de concentració nazi passaria de 34 a 50: 20 de Mallorca, 22 de Menorca, 2 d'Eivissa i 6 de Formentera.

Aquestes al·legacions són fruit de la comparació de les dades del Ministeri de Justícia amb el Cens de víctimes de les Illes Balears, supervisat per l’historiador Bartomeu Garí. També s'hi han sumat les aportacions d’associacions memorialistes. El document també informa d’errades que s’han detectat en dates i llocs de naixement i defunció d’algunes de les víctimes. Aquesta informació es traslladarà al Ministeri de Justícia abans que acabi el termini per presentar-hi al·legacions, el 9 de setembre.

stats