Societat 22/05/2020

El Govern destina un milió d'euros a la modernització del petit comerç

L'objectiu és ajudar els establiments i determinats serveis que s'han vist afectats per la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Les empreses que hagin adoptat mesures d'igualtat tindran una puntuació extra

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres un paquet d'ajudes d'un milió d'euros, que destinarà a la modernització del petit comerç amb local físic a les Illes Balears. La intenció és ajudar els establiments i determinats serveis que s'han vist afectats per la crisi sanitària, segons indica el Govern en una nota.

En concret, es finançaran parcialment inversions de millora tecnològica, dirigides al comerç electrònic; d'estalvi energètic; de millora d'accés a les botigues; de reformes de mobiliari, de sistemes de seguretat, de rètols i decoració, i les obres que s'han fet per adaptar-se a les restriccions de la pandèmia.

El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que "la principal novetat d'aquesta convocatòria és que s'hi podran incloure les despeses corrents, com el lloguer, l'aigua o els equips de protecció individual, fins un 10% de les despeses dels projectes, amb un màxim de 600 euros per a les empreses afectades per la pandèmia o la resolució favorable d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)"

Per poder optar a aquestes subvencions, s'han d'haver invertit entre el 16 d'octubre del 2019 i el 30 de setembre d'enguany, ambdós inclosos, un mínim de 2.000 euros sense IVA. En aquest cas, l'ajuda total serà per a un màxim del 70% de les despeses i de fins a 8.000 euros per beneficiari. A més, cal destacar que les empreses que hagin adoptat mesures d'igualtat, amb almenys un 50% de dones en la seva plantilla, tindran una puntuació extra.

stats