Societat 20/04/2021

El Govern estudia ampliar l'horari i l'aforament de les terrasses dels bars i restaurants

L'Executiu manté que no vol obrir l'interior dels bars i restaurants

1 min
Una terrassa durant la pandèmia.

PalmaMalgrat que el Govern va anunciar dilluns que aquesta setmana es relaxaran les restriccions pel covid-19, l'Executiu balear manté que no vol obrir l'interior dels bars i dels restaurants, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Ara bé, s'estudia que els establiments puguin ampliar el seu horari i l'aforament de les terrasses.

En aquest darrer punt, el Govern vol ampliar la seva superfície per fer que els establiments puguin tenir més clients, però aquesta proposta dependrà directament dels ajuntaments de cada municipi, que seran els encarregats de dur-ho a terme. A més, el Govern també podria plantejar que el període de duració de les noves restriccions fos més llarg i s'ampliàs de quinze dies a un mes.

Aquests canvis que proposa el Govern són contraris al que demanen els restauradors de Mallorca, que ahir reclamaven obrir els interiors dels bars i restaurants a partir del 26 d'abril. "L'illa es troba en el nivell 2, i s'haurien de permetre poder obrir els interiors entre un 40% i 70% d'ocupació, amb un màxim de sis persones per taula i tenir un horari continuat fins a les dotze del vespre. S'utilitzen pautes en els interiors dels hotels, però no té cap sentit que es discrimini el nostre sector, quan no hi ha cap justificació sanitària", va assegurar la presidenta de PIMEM Restauració, Eugenia Cusí.

En tot cas, des de l'Executiu han explicat que durant els pròxims dies està previst que la Conselleria de Treball i Turisme, les patronals i els sindicats del sector es reuneixin per tractar aquest tema abans que s'aprovi el divendres en el Consell de Govern.

stats