Societat 07/10/2019

El Govern defensa a Madrid que es tingui en compte la insularitat en la futura Política Agrícola Comuna

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat la importància de prendre mesures per afavorir el relleu generacional en el sector primari

Ara Balears
1 min
Un sector fràgil, ofegat pels costs de la insularitat i colpejat per la crisi

PalmaEl Govern ha defensat aquest dilluns a Madrid que en la futura Política Agrícola Comuna (PAC) es tinguin en compte la insularitat i el desenvolupament de mesures per afavorir el relleu generacional en el sector primari balear. La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, s'ha reunit amb el ministre en funcions Luis Planas per parlar d'aquest tema, però també d'altres com el Brexit, que afectaran les exportacions de patates de sa Pobla i l'impacte que tindrà la imposició dels nous aranzels als Estats Units dels productes agroalimentaris.

De la Concha ha recordat que França, el Regne Unit, Alemanya i Espanya són els països europeus més afectats per la guerra comercial nord-americana i "el sector del formatge de Menorca es veurà molt afectat", ha dit. La consellera ha explicat que la reunió ha estat "positiva" perquè ha demostrat "unió" i "fermesa" per fer front als aranzels.

D'altra banda, De la Concha ha comentat que el ministre encara s'ha de reunir amb el sector més afectat i a Brussel·les haurà de tractar aquests temes perquè és competència de la Comissió Europea. "És una bona ocasió per veure si la UE funciona com un grup quan hi ha dificultats".

stats