Societat 17/10/2020

El Govern destina 30 milions anuals a la lluita contra la pobresa

Ho fa a través de prestacions econòmiques a les famílies i a les entitats del tercer sector

Ara Balears
1 min
Una persona sense sostre dorm en un banc d'un carrer de Palma.

PalmaEl Govern destina cada any 30 milions d'euros a la lluita contra la pobresa a les Balears, segons ha dit la Conselleria d'Afers Socials i Esports en una nota. Ho fa a través de dues línies d'actuació: les prestacions econòmiques a les famílies i el suport econòmic a les entitats del tercer sector que fan feina per combatre la pobresa.

En concret, la Conselleria dedica una mitjana anual de 24 milions d'euros a les prestacions econòmiques per a les famílies, 20 milions dels quals corresponen a la Renda Social Garantida. Per altra banda, el Govern dedica quatre milions d'euros a la Renda Mínima d'Inserció que gestionen els consells insulars i que arriba a 1.500 famílies. L'altra línia de lluita contra la pobresa és el suport econòmic a les entitats del tercer sector, al qual la Conselleria destina sis milions cada any.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, defensa que s'han de fer polítiques públiques des dels serveis socials per intentar "reduir l'impacte de la pobresa sobre les famílies". A més, destaca que les polítiques més efectives per combatre-la són "la protecció dels llocs de feina, sous dignes i estabilitat laboral". En aquest sentit, remarca que la pobresa està condicionada principalment pel "model econòmic balear, la precarietat del mercat de treball i l'alt cost de l'habitatge".

Aquest any, a causa de la pandèmia, el pressupost s'ha incrementat nou milions. Es va aprovar una Renda Social Extraordinària per a les persones que havien quedat sense ingressos durant l'estat d'alarma i una prestació econòmica excepcional, a través de les entitats socials, per a persones en situació administrativa irregular, com dones que exerceixen la prostitució o per a treballadors.

stats