Societat 18/07/2022

El Govern llança una campanya perquè els illencs ensenyin català als aparells electrònics

En el marc del Projecte AINA, els ciutadans poden enregistrar les seves veus perquè la tecnologia pugui reconèixer la diversitat lingüística

ARA Balears
1 min
Fotograma d'un dels vídeos.

PalmaDemanar informació en català a aparells electrònics com el mòbil o un rellotge intel·ligent no és fàcil: moltes vegades no entenen certs accents o expressions del català oral. En el marc del Projecte AINA, el Govern balear ha llançat una campanya perquè els ciutadans enregistrin les seves veus, i així els dispositius puguin reconèixer la diversitat lingüística.

La campanya consta de cinc vídeos en què els protagonistes tenen moltes dificultats perquè els seus aparells entenguin els accents, paraules i, fins i tot, topònims. Per evitar aquestes situacions de discriminació digital de la llengua catalana, cal que se sumin més veus i accents de les variants que es parlen en els diferents territoris. Qui vulgui participar-hi, ho pot fer a través de la pàgina web www.projecteaina.cat.

Cal dir que aquesta plataforma donarà la base de dades de veus a les empreses tecnològiques perquè puguin desenvolupar solucions o serveis específics (traductors, assistents personals, sintetitzadors de veu, classificadors de texts, etc.) en llengua catalana.

A més dels vídeos, la campanya també consta de falques i gràfiques que es distribuiran a les xarxes socials i els mitjans de comunicació. El pressupost destinat a la difusió de la campanya serà de 120.000 euros.

stats