Societat 11/01/2021

El Govern justifica que el dinar i el sopar de novembre amb més de 20 persones complien la normativa covid-19

L'Executiu diu que no varen ser "esdeveniments socials" perquè es varen fer per un motiu "laboral" durant la visita del ministre d'Agricultura a Mallorca

Kike Oñate
2 min
La consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, amb el ministre Luis Planas

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha justificat aquest dilluns l'organització d'un sopar i un dinar amb més d'una vintena de persones els dies 25 i 26 de novembre de l'any passat amb motiu de la visita del ministre espanyol del ram, Luis Planas. En aquell moment no es permetia que hi hagués més de sis persones per taula. Fonts de la Conselleria, però, han explicat a l'ARA Balears que es varen complir les mesures sanitàries i tenien el vistiplau de Salut. També indiquen que no varen ser "esdeveniments socials" perquè es varen fer per un motiu "laboral". La polèmica sobre els dos àpats ha sorgit aquest dilluns durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, quan la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha evitat contestar a un periodista sobre aquests fets.

Cal recordar que el novembre la normativa per frenar el covid-19 a les Balears no permetia que més de sis persones estiguessin en una mateixa taula, però fonts de la Conselleria asseguren que es varen complir les mesures sanitàries en tot moment i destaquen que la situació de la pandèmia en aquell moment estava més controlada. De fet, el mateix 25 de novembre es va fer a Palma la XIX Cimera Hispanoitaliana a causa de la bona situació epidemiològica a les Illes.

Aquell mateix dia el ministre va assistir a la cimera, després va concedir una entrevista al Diario de Mallorca i més tard va visitar els cellers Can Ribas de Consell, on es va fer una trobada privada amb representants del sector agrari, com ara el secretari general d'Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, i el president d'Asaja, Joan Company, com es pot veure en el compte de Twitter de l'entitat. En total, hi va haver 24 assistents a la degustació de productes locals que es va fer a l'aire lliure, segons les fonts consultades. A més, tots els presents varen tenir l'ocasió de parlar directament amb Luis Planas i exposar la situació actual del sector a les Illes. També hi varen estar presents la delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, el seu equip i els de la Conselleria i el Ministeri.

Dijous 26 de novembre, després que el ministre anunciàs que la nova Política Agrària Comuna (PAC) compensarà la insularitat de l'agricultura de les Balears, es va fer un dinar en una terrassa d'Andratx. El mateix dia, Planas va participar en un esdeveniment sobre la declaració de l'illa de la Dragonera com a reserva marina d'interès pesquer. Al restaurant hi varen dinar 26 membres de la Conselleria, la Delegació del govern espanyol a les Balears i el Ministeri, complint el protocol, segons apunten les mateixes fonts consultades. I varen dinar en taules de sis i separats.

stats